Connect with us

National

Fostul ministru Sebastian Vlădescu, condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare, pentru mita de peste 2 milioane de euro

Published

on

Sebastian Vlădescu, fostul ministru de Finanţe (2005 – 2007), a fost condamnat, definitiv, astăzi, la 7 ani şi 4 luni de închisoare, în dosarul de corupţie, legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa. Acuzat că ar fi primit o mită de peste 2 milioane de euro, iniţial, Vlădescu fusese condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare.

În acelaşi dosar, cumnatul lui Mircea Geoană, Mircea Ionuţ Costea, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru complicitate la luare de mită, pentru infracţiunea de trafic de influenţă intervenind prescripţia, ceea ce a determinat încetarea procesului penal.

În cazul lui Cristian Boureanu, condamnat iniţial la patru ani şi trei luni de închisoare, a intervenit prescripţia faptelor.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea mai multor sume, fiind totodată menținut sechestrul asupra mai multor bunuri ale condamnaţilor.

Pentru stabilirea circuitelor financiare, în care au fost implicate 43 de companii offshore, şi pentru identificarea bunurilor deţinute de inculpaţi, pe teritoriul altor state, Direcţia Naţională Anticorupţie a cooperat cu organele judiciare din 7 jurisdicţii (Austria, Elveţia, Cipru, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Lituania şi Bulgaria).