Connect with us

National

Fostul premier Victor Ponta şi fostul senator PSD, Dan Şova, achitaţi în dosarul „Rovinari-Turceni”

De asemenea, au fost achitaţi foştii directori de la…

Published

on

Fostul premier Victor Ponta şi fostul senator PSD, Dan Şova, au fost achitaţi, ieri, în dosarul „Rovinari – Turceni” de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia Instanţei Supreme, care până acum a fost amânată de cinci ori, nu este definitivă.
Victor Ponta a fost achitat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, iar Dan Şova a fost achitat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, au fost achitaţi foştii directori de la Turceni şi Rovinari, Laurenţiu Ciurel şi, respectiv, Laurenţiu Graure. În schimb, Dumitru Cristea, un alt fost director al Complexului Turceni, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la plata unor daune de peste două milioane de lei.
Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Victor Ponta a obţinut de la firma de avocatură „Şova şi Asociaţii” peste 180 de mii de lei pentru presupuse activităţi de colaborare care nu ar fi fost efectuate.

%d blogeri au apreciat: