DE ACTUALITATE

Fotografiile a doi români sunt printre cele mai apreciate pe National Geographic

Două fotografii, una realizată de un tânăr din Rădăuţi, Cătălin Urdoi, cu „Malanca lui Ştefan cel Mare” şi cealalta realizată de un tânăr din Timişoara, Raul Jighici, cu un copil mascat în urs, au fost publicate de National Geographic, la secţiunea Daily Dozen.

Fotografia realizată de Cătălin Urdoi ilustrează un moment surprins la Festivalul de tradiţii „Malanca lui Ştefan cel Mare”, de la Vicovu de Sus. În fotografie apare domnitorul moldovean „Ştefan cel Mare”, călare pe un armăsar alb, iar în spatele său se află plăieşii săi, care de asemenea sunt călare pe nişte cai, unul mai frumos decât celălalt.

„La data de 31 decembrie în Bucovina au loc foarte multe obiceiuri ce ţin vii tradiţiile noastre. Unul dintre aceste obiceiuri este numit Malanca lui Ștefan Cel Mare, unde un grup de actori joacă scene din istoria noastră. Bucovina, România, 31 decembrie”, scrie Cătălin Urdoi în descrierea fotografiei cu care s-a clasat pe locul patru al secţiunii Daily Dozen al publicaţiei National Geographic, reuşind să strângă 321 de voturi.

Fotografia lui Raul Jighici de la Festivalul de tradiţii din Comăneşti ce a avut loc in luna decembrie a reusit sa se claseze pe primul loc la aceeasi sectiune, primind 429 de voturi.

 

Sursa: europafm.ro

%d blogeri au apreciat: