Connect with us

International

Fractură în Marele Zid Chinezesc, după cutremurul de sâmbătă

Published

on

Doi metri din Marele Zid Chinezesc s-au prăbuşit, în urma cutremurului, cu magnitudinea 6,9, care s-a produs, sâmbătă, în nord-vestul ţării. Porţiunea distrusă se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul seismului. Potrivit cotidianului local Global Times, citat de EFE, porțiunea prăbușită datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644), iar zona a fost asigurată provizoriu şi au început deja lucrările de reconstrucţie şi restaurare.

Cutremurul, care a provocat prăbuşirea unei porţiuni din cel mai emblematic monument din China, s-a produs, sâmbătă, la ora locală 01.45 (vineri, 17:45 GMT), într-o zonă cu populaţie dispersată, din îndepărtata provincie Qinghai, care are 6 milioane de locuitori.

Exceptând prăbuşirea zidului, dărâmarea unor grajduri şi avarii la peste 200 de locuinţe, seismul nu a provocat daune materiale importante şi nici pierderi de vieţi omeneşti.

Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, în 1987, este format din numeroase structuri neconectate, iniţial, între ele şi construite de micile regate chinezeşti, pentru a se apăra de invaziile din nordul ţării. Împăratul Chinei, Qin Shi (221-210 î.H), a fost cel care a decis să le unească, conectând între ele porţiuni de mii de kilometri, care au împiedicat hoardele mongole de călăreţi arcaşi să pătrundă cu uşurinţă în imperiul chinez.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: