Connect with us

International

Franța declară război total fumătorilor. Cât a ajuns să coste un pachet de țigări în martie 2018

În Franța, 16 milioane de persoane, adică o treime din populația cu vârsta între…

Published

on

Prețul pachetului de țigări va crește de șase ori în Franța, urmând să ajungă la 10 euro la finele lui 2020. O primă majorare, de 35 de eurocenți, a fost aplicată în 2017, iar în luna martie 2018, guvernul a aplicat o nouă mărire a prețului, astfel că fumătorii sunt nevoiți să scoată cu 1,1 euro mai mult din buzunare pentru acest viciu, scrie The Local. 

Prețul pachetelor de țigări a ajuns deja la 8 euro

Vom armoniza prețul pachetului de țigări, în special prețurile cele mai mici, printr-o creștere medie de 35 de eurocenți până la 7,10 euro pe pachet la finele anului, urmând ca în luna martie a anului următor să fie introdusă o nouă majorare de un euro”, spunea anul trecut ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn, la Radio Europe 1.

Majorări de 50 de eurocenți vor fi introduse în lunile aprilie și noiembrie 2019, urmate de alte majorări de 50 de eurocenți în luna aprilie 2020 și 40 de eurocenți în luna noiembrie 2020. Măsurile luate de Franța au ca scop reducerea numărului de fumători, dar și prevenirea acestui viciu în rândul tinerilor. Aceste creșteri vor fi decalate în timp pentru a permite oamenilor să se pregătească, să găsească mijloacele pentru a se opri din fumat, a subliniat ministrul francez al Sănătății.

De altfel, majorarea prețului mediu al unui pachet de țigări la 10 euro a fost una dintre promisiunile din campania electorală a președintelui francez Emmanuel Macron.

În prezent, cel mai ieftin pachet de țigări în Franța costă 7,6 euro, iar pachetul de Marlboro, cea mai comercializată marcă de țigări acolo și, totodată, una dintre cele mai scumpe, se vinde cu prețuri cuprinse între 8 și 16 euro.

În Franța, 16 milioane de persoane, adică o treime din populația cu vârsta între 15-85 ani, fumează (36% din bărbați și 28% din femei).

Acciza pe țigări, un produs taxat puternic, aduce statului francez aproximativ 14 miliarde de euro pe an.

sursa: digi24.ro

%d blogeri au apreciat: