Connect with us

National

Franța: După după 28 de ani, o dublă crimă a fost rezolvată. Românul Marian Marinescu este arestat

Published

on

Cazul unui dublu asasinat, mamă și fiică, rezolvat după 28 de ani de la comiterea faptelor, șochează, astăzi, Franța.

Michele Marinescu avea 43 de ani, iar fiica sa, Christine, 13. Cadavrele lor au fost descoperite pe 7 ianuarie 1993, acasă, în Sassenage, Isère, în sud-estul Franței. Zăceau în camerele lor, cu gâturile tăiate, iar fetița fusese violată, relatează Digi24. În zilele și lunile, care au urmat, ancheta nu a făcut progrese. De-a lungul anilor, cinci anchetatori s-au ocupat, succesiv, de acest caz, în care au fost făcute 34 de expertize și au fost audiați zeci de martori.  S-au făcut numeroase apeluri către eventuali martori, inclusiv într-o celebră emisiune de televiziune, „Martorul nr. 1” a lui Jacques Pradel, în 1995.

Colonelul Lionel James, comandantul secției de cercetări a Jandarmeriei din Grenoble, s-a ocupat de caz încă de la început. El spune că poliția nu a renunțat nicio clipă să caute adevărul. În 2018, poliția a refăcut, de la zero, dosarul și s-a interest, cu această ocazie, de tatăl fetiței. La începutul cazului, Marian Marinescu  fusese interogat;cei doi soți, care lucrau împreună într-o firmă de electronică, aveau probleme în cuplu. La momentul dublei crime, bărbatul avea 44 de ani și un alibi perfect: el și fiul de 7 ani erau în România, țara natală, pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

Polițiștii au făcut din nou verificări și au constatat că Marian fusese, într-adevăr, în România, dar înainte și după oribilul asasinat. Aparent, ar fi avut timp să facă, dus-întors, drumul între Franța și România.

Grație noilor tehnici de analiză genetică, la începutul acestui an, în urma testelor genetice, s-a constatat că violatorul fetiței a fost chiar tatăl ei. Probele sunt fără echivoc. Marian Marinescu, de profesie inginer, fost director, a fost pus sub acuzare, pentru uciderea soției sale și a fetei lor, de 13 ani, precum și pentru viol. Bărbatul, astăzi în vârstă de 72 de ani, a fost arestat săptămâna aceasta, dar spune că „nu-și amintește” să fi comis cele două crime.  În fața anchetatorilor, nu a mai făcut nicio altă declarație.

„Este pe cale să se confirme cea mai urâtă dintre ipoteze” pentru o familie care a încercat să se adune și să-și revină după aceste fapte, a declarat avocatul surorii lui Michele, cea care, împreună cu soțul, se va constitui parte civilă în proces.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: