Connect with us

National

Franța: ”Guru” Bivolaru a fost inculpat pentru viol, răpire și trafic de persoane

Published

on

Gregorian Bivolaru a fost inculpat pentru viol, abuzarea unor persoane vulnerabile, răpire și trafic de ființe umane în bandă organizată, transmite agenția AFP, citată de g4media.ro.

În cadrul unei audieri, vineri seara, la tribunalul din Paris, un judecător de libertate și de detenție a decis ca acesta să fie plasat în arest preventiv. Avocatul său, Anis Harabi, a declarat pentru AFP: „Sunt foarte dezamăgit de această decizie. Vom lucra la acest caz și vom stabili nevinovăția sa”, a afirmat el.

41 de persoane au fost arestate, marți, în toată Franța, fiind suspectate de abuzuri sub acoperirea lecțiilor de yoga, transmite presa franceză. Printre ei se numără și Gregorian Bivolaru, potrivit France 3. O anchetă judiciară a fost deschisă de Parchetul din Paris, în iulie 2023, pentru abuz, răpire, viol și trafic de ființe umane.

Gregorian Bivolaru, un guru roman, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat la Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne). El este fondatorul MISA (Mișcarea pentru integrare spirituală în absolut), care a devenit ulterior federația Atman yoga, prezentă în aproximativ treizeci de țări.

Potrivit unei surse judiciare, citate de Agenția France Presse, mișcarea Misa, cunoscută în prezent sub numele de Atman, preda tantra yoga, cu scopul de a „condiționa victimele să accepte relații sexuale, prin tehnici de manipulare mentală, menite să elimine orice noțiune de consimțământ”.

Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, a fost condamnat, în 2013, la șase ani de închisoare, pentru relații sexuale cu un minor. A fost eliberat condiționat, în septembrie 2017, și a părăsit Penitenciarul Bistrița, fără să mai aibă vreo apariție publică de atunci. Înainte să fie extrădat în România, Bivolaru a avut statutul de azilant politic în Suedia, a stat și în Franța, unde a fost arestat și adus în țară, unde și-a executat parțial pedeapsa.