Connect with us

International

Franța va interzice copiilor sub 14 ani să folosească trotinete electrice

Published

on

Franţa a decis, miercuri, să interzică copiilor sub 14 ani să folosească trotinetele electrice şi înăspreşte sancţiunile, în cazul încălcării regulilor de circulaţie a acestor dispozitive.

La fel ca în multe alte ţări, acest mijloc de transport, cu emisii reduse de carbon, i-a cucerit pe francezi; două milioane dintre ei deţin o trotinetă electrică şi sute de mii închiriază ocazional una, în regim de autoservire, potrivit Agerpres. Însă, numărul deceselor şi rănirilor grave, în care sunt implicate trotinetele electrice a explodat, iar dezvoltarea anarhică a sistemului de închiriere cu autoservire provoacă tensiuni, în special la Paris, unde primăria organizează, duminică, un referendum local, care ar putea duce la interzicerea lor totală.

Conform noilor reglementări, care urmează să fie oficializate printr-un decret, vârsta minimă, pentru conducerea unei trotinete electrice, va creşte de la 12 la 14 ani, la fel ca în cazul scuterelor. Trotinetele electrice trebuie să fie, de asemenea, echipate cu lumini şi semnalizatoare.

Amenzile vor fi şi ele mărite, de la 35 la 135 de euro, pentru sancţionarea circulaţiei a două persoane pe aceeaşi trotinetă sau circulaţia în locuri nepermise.

%d blogeri au apreciat: