Connect with us

National

Fraţii Becali se întorc la închisoare

Decizia ÎCCJ este definitivă

Published

on

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o, marţi, pe fosta judecătoare Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, aceasta fiind acuzată că ar fi luat în tranşe 220.000 de euro de la fraţii Becali şi Cristian Borcea pentru a-i achita în prima fază în dosarul Transferurilor.

Instanţa supremă l-a condamnat pe Victor Becali la 5 ani şi 8 luni de închisoare, acesta urmând să se întoarcă în închisoare, în condiţiile în care, practic, eliberarea condiţionată dispusă în dosarul Transferurilor i-a fost revocată.

Şi fratele său, Ioan Becali, se va întoarce la penitenciar după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au respins apelul, aceasta rămânând cu pedeapsa iniţială de trei ani de închisoare. Şi în cazul acestuia, a fost revocată practic eliberarea condiţionată dispusă în dosarul Transferurilor.

Magistraţii instanţei supreme au decis însă să-l achite pe Cristian Borcea în acest dosar, el fiind oricum singurul încarcerat rămas în dosarul Transferurilor. De altfel, fostul director executiv al FC Dinamo nu a recunoscut acuzaţiile care i se aduc în acest dosar, precizând că nu a cunoscut-o pe fosta judecătoare decât în sala de judecată.

Tot achitare a fost dispusă şi pentru avocaţii Antonie Iorgovan şi Daniel Petre, pentru mărturie mincinoasă .

Decizia ÎCCJ e definitivă.

Totodată, magistraţii au decis confiscarea sumei de 185.000 de euro de la fosta judecătoare Geanina Terceanu. Ea a recunoscut toate acuzaţiile care i se aduc în acest dosar.