Connect with us

National

Frații Tate, noi acuzații de agresiune sexuală, în Marea Britanie

Published

on

Andrew Tate şi fratele său, Tristan, au fost arestaţi, luni noaptea, pentru acuzaţii de agresiune sexuală, comisă în perioada 2012-2015, în Marea Britanie. Cei doi  resping „categoric” acuzațiile, spun reprezentanţii acestora.

Mandatul de arestare a fost emis de Westminster Magistrates Court. ”Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi, cu forţa, pentru 24 de ore, şi li s-a înmânat un mandat european de arestare, emis de autorităţile britanice. Acuzaţiile, ce datează din 2012-2015, includ presupusă agresiune sexuală”, a comunicat reprezentantul de relaţii publice al lui Andrew Tate. ”Curtea de Apel de la Bucureşti urmează să adopte o decizie crucială, astăzi, de a pune sau nu în aplicare mandatul.” Curtea nu a decis, deocamdată, când se va întruni, pentru a analiza mandatul, iar instanţa nu a comentat pe această temă.

Tate, care a câştigat milioane de fani, prin promovarea unui stil de viaţă ultramasculin, a fost pus sub acuzare, în România, în luna iunie 2023, alături de fratele său şi două românce, pentru trafic de persoane, viol şi alcătuirea unei grupări infracţionale pentru exploatarea sexuală a femeilor. Ei neagă acuzaţiile. De atunci, dosarul se află în camera preliminară a Tribunalului Bucureşti, care trebuie să decidă dacă procesul poate începe. Tribunalul Bucureşti ar urma, de asemenea, să decidă dacă va fi menţinută decizia de confiscare a bunurilor lui Tate, implementată de procurorii români, la începutul anului 2023.

Fraţii Tate s-au aflat în arestul poliţiei, pe durata anchetei penale, de la sfârşitul lunii decembrie 2022 şi până în aprilie 2023, pentru a fi împiedicaţi să părăsească ţara sau să manipuleze probele. Ei au fost plasaţi în arest la domiciliu, până în luna august. De atunci, se află sub control judiciar, o măsură preventivă mai uşoară, conform căreia sunt verificaţi, regulat, de poliţie, însă se pot deplasa liber, cu excepţia părăsirii ţării.

Sursa: Rador