Connect with us

National

Frații Tate, plasați în arest la domiciliu

Published

on

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca fraţii Andrew şi Tristan Tate să fie eliberaţi din arest preventiv, urmând să fie plasaţi în arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Pe 22 martie, Tribunalul Bucureşti prelungise, cu încă 30 de zile, mandatele de arestare preventivă pe numele celor doi, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţiile şi i-a plasat în arest la domiciliu. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul a două complice, o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate. Pe durata măsurii arestului la domiciliu, fraţii Tate au obligaţia de a nu părăsi imobilele în care locuiesc. Cei patru se aflau în arest, din 30 decembrie 2022, mandatele fiind, apoi, prelungite, de mai multe ori.


Fraţii Tate, de cetăţenie britanică, şi cele două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost, pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.


Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere, sub pretextul începerii unei relaţii de iubire (metoda ‘loverboy’), după care le duceau într-o casă, din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, care erau postate pe site-uri pentru adulţi. Femeile ar fi fost, ulterior, transportate şi adăpostite într-un imobil din judeţul Ilfov, unde, prin acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), ar fi fost exploatate sexual de membrii grupului. Victimele au povestit anchetatorilor că, în vila din judeţul Ilfov, era amenajat un studio de videochat, cu paznici înarmaţi. Totodată, ele ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul „owned by Tate”.

În timpul anchetei, procurorii DIICOT au pus sechestru pe mai multe bunuri deţinute de fraţii Tate, în România, respectiv imobile şi maşini de lux. 

Sursa: AGERPRES