Connect with us

National

Fraudă uriașă cu asigurările auto. Metodele prin care inspectorii obțineau sume importante

Cei 14 inspectori care constatau daunele la o firmă de asigurări din capitală foloseau …

Published

on

Acuzaţii grave de fraudă, în asigurările auto din România. 14 inspectori ai unei firme cunoscute sunt suspectaţi că au falsificat dosarele de dăună şi ar fi păgubit compania cu aproape o jumătate de milion de euro.

Cei 14 inspectori care constatau daunele la o firmă de asigurări din capitală foloseau două scenarii, spun procurorii, ca să obţină bani pentru ei din despăgubirile acordate.

Astfel, un şofer care avea o poliţă CASCO şi patea un accident, mergea la firma de asigurări pentru constatare, apoi la service, pentru reparaţii. Numai că inspectorul care întocmea dosarul de dăuna îi dădea un document fals titularului, cu despăgubirea corectă, iar el, în hârtiile către societatea de asigurări, umfla pagubele şi cerea sume mult mai mari. Îşi oprea diferenţa, şi dădea restul şoferului.

O altă metodă presupunea şi implicarea unor şoferi care îşi loveau maşinile, dar nu aveau asigurare CASCO. În cazul lor, inspectorii ar fi încheiat poliţe de asigurare cu toate că autoturismul era avariat, făcând poze astfel încât să nu se vadă problema. Apoi, câteva luni mai târziu, şoferul anunţa că a făcut un accident şi cerea să fie despăgubit. Ca să pară avaria prospăta, maşina era lovită din nou.

Astfel de păcăleli au devenit un fenomen, susţin asiguratorii.

sursa:stirileprotv.ro

%d blogeri au apreciat: