Connect with us

International

Furtuni violente în Italia

Published

on

Photo by Paul Zoetemeijer on Unsplash

În Italia, la Veneţia o furtună violentă a smuls zidăria de clopotniţa Bazilicii San Marco, iar în Toscana doi oameni au fost ucişi de copaci care s-au prăbuşit peste ei. Ploi torenţiale şi vânt puternic sunt anunţate în continuare în nordul şi centrul peninsulei, aşa că autorităţile au declarat stare de urgenţă. Transmite de la Roma, corespondenta RRA, Elena Postelnicu:

Furtunile violente, care au lovit şi alte zone din centrul şi sudul Europei, vin după săptămâni de caniculă şi secetă. În Austria şi Franţa cel puţin 11 persoane au fost ucise, majoritatea de copaci sau de resturi de acoperişuri smulse de vânt.

Evenimentele meteorologice extreme – valuri de caldură şi furtuni puternice – au devenit mai intense şi mai frecvente în ultimii ani şi pe continentul nostru, din cauza schimbarilor climatice, aduse şi de activitatea umană. De la începutul erei industriale, temperatura globlă e mai mare, şi va continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile, avertizează climatologii.

%d blogeri au apreciat: