Connect with us

Regional

Fuziune artistica: pictura, sculptura si decoratiuni interioare

Aceasta este expozitia de debut a artistei Petronela Milea: o incursiune in lumea picturii abstracte expresioniste.

Published

on

Astazi la Galeriile „Cromatic” din Craiova a avut loc expozitia „Debut” a artistei Petronela Milea, o expozitie, care, dupa cum ii spune si numele, marcheaza o premiera pentru artista, in calitate de cel mai nou membru al Cenaclului de arta plastica „Seniori Art”.

Viziunea artistica a Petronelei Milea este marcata printr-o varietate de creatii abstracte expresioniste de la tablouri, sculpturi, picturi pe piatra de rau, pana la decoratiuni interioare. Desi expozitia de astazi a fost una dedicata in exclusivitate picturilor, se observa faptul ca artista nu se rezuma la a lucra doar cu traditionalele culori pentru fiecare creatie, marturisind ca picturile ei contin si materiale reciclate. De aceea pe picturile sale se pot regasi panze, bucati de plasa, de sticla sau de plastic, realizand astfel un efect 3D al lucrarii.

Desi artista este originara din Calarasi, iata ca distanta nu a fost un impediment in realizarea expozitiei, dovada fiind intalnirea frumoasa de astazi cu lucrarile Petronelei Milea.

Expozitia „Debut” a fost organizata cu sprijinul Consiliului Judetean Dolj si in parteneriat cu Centrul Judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale Dolj, Muzeul de arta si Cenaclul de arta plastica „Seniori Art”, sub egida Craiova Capitala europeana a culturii 2021.