Connect with us

Muzica si film

Gala Premiilor Gopo

Data limită a înscrierii

Published

on

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care recompensează și celebrează realizările anuale ale cinematografiei românești, anunță apelul de înscrieri pentru categoriile de documentar și scurtmetraj ale ediției cu numărul 14, care va avea loc în luna martie. Data limită a înscrierii: 13 ianuarie 2020. Nominalizările vor fi anunțate în luna februarie.

Peste 25 de lungmetraje, de ficțiune și documentare, lansate în cinema în anul 2019 sunt eligible pentru a fi jurizate și nominalizate la Premiile Gopo 2020. Filmelele româneşti produse în țara noastră sau realizate în regim de coproducție, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera națională în perioada 1 ianuarie-31 decembrie şi care au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet, sunt producțiile pe care juriul le va lua în considerare pentru nominalizare.

Printre producțiile eligibile pentru titlul de Cel mai bun film românesc se regăsesc filme premiate și apreciate în festivalurile de film, cum sunt „La Gomera”, a cărui premieră internațională a avut loc la Cannes 2019 și este propunerea României la Oscar 2020, „Monștri.”, câștigător al Premiului Publicului la Berlinale și al Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF, „Touch Me Not” – Ursul de Aur la Berlin 2018, filme cu succes la public precum „Maria, Regina României”, „Oh, Ramona” sau „Parking”, dar și lungmetraje de ficțiune care vorbesc despre trecutul nostru, ca „Arest” și „Între chin și amin” sau documentare precum „Timebox” și „Jurnalul familiei -Escu”. (rador)

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: