Connect with us

Muzica si film

Gala Premiilor Gopo

Published

on

Gala Premiilor Gopo – cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România a premiat aseară cele mai bune pelicule din industrie. La cele 20 de categorii au fost nominalizate 18 lungmetraje, lansate în cinematografe sau pe platforme View on Demand în anul 2022.
Pelicula Metronom a câştigat aseară mai multe distincţii – cea mai bună imagine, cel mai bun machiaj şi cele mai bune decoruri. „Vreau să sparg sera”, regizat de Teona Galgoţiu, a câştigat trofeul pentru „Cel mai bun film de scurtmetraj”.

La categoria „Cea mai bună muzică originală”, premiul a fost obţinut de Alexander Bălănescu şi Ada Milea pentru filmul „Insula”. Cel mai bun film documentar a fost votat „Spioni de ocazie”.

Ofelia Popii a câştigat trofeul pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar”, iar Vasile Muraru a fost ales cel mai bun „actor în rol secundar”. Premiul publicului a fost cucerit de filmul „Teambuilding”, potrivit redactorului nostru PompilIius Onofrei.


Ceremonia decernării Premiilor Gopo 2023 a fost marcată şi de momente speciale, cu ocazia celebrării renumitului cineast Ion Popescu Gopo, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea sa.

%d blogeri au apreciat: