Connect with us

National

Gala Sportului Românesc, la Ateneul Român, de Ziua Îndrăgostiților

Published

on

Agenția Națională pentru Sport, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația Presei Sportive din România, Fundația Casa Campionilor și alți parteneri publici și privați dedicați excelenței, organizează “Gala Sportului Românesc 2023”, manifestare care va celebra rezultatele sportive de excepție, din anul care a trecut. Evenimentul va avea loc pe 14 februarie, începând cu ora 18.00, la Ateneul Român din București, și va fi transmis, în direct, de Televiziunea Română.

Gala Sportului Românesc va reuni, într-un cadru solemn, elitele sportului, din întreaga țară, înalți oficiali ai statului, reprezentanți ai autorităților locale, ai misiunilor diplomatice, parteneri și colaboratori ai Agenției Naționale pentru Sport, mass-media.

“Gala Sportului Românesc” va evidenția diversitatea și bogăția talentului și valorii sportului românesc, oferind premii pentru 19 categorii, pe baza rezultatelor obținute pe parcursul anului 2023. Nominalizările la cele 19 categorii și desemnarea câștigătorilor sunt realizate de Asociația Presei Sportive din România, iar laureații vor fi anunțați, în cadrul evenimentului din 14 februarie.

Ca element inedit, cu ocazia Galei Sportului Românes, publicul iubitor de performanță va putea admira, în foaierul Ateneului Român, ”Naționala Culturii”, o serie completă de tricouri din colecția „Euro 2024”, cu numele unor însemnați oameni de cultură români. Proiectul este inițiat de Galeriile Artmark, împreună cu Federația Română de Fotbal, finalitatea acestuia fiind susținerea unei cauze umanitare, dedicate luptei împotriva abandonului școlar, ce aparține Asociației SOS Satele Copiilor.

 “Gala Sportului Românesc 2023” va putea fi urmărită live pe TVR Info, dar și pe paginile de Facebook @Agenția Națională pentru Sport și @Gala Sportului Românesc.