Connect with us

National

Gala Premiilor Uniter, pentru prima dată la Timișoara

Timişoara va fi mâine capitala teatrului românesc

Published

on

Timişoara va fi mâine capitala teatrului românesc. Va găzdui cea de-a 25-a ediţie a Galei Premiilor Uniter, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din ţară. Zece premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, pentru a sărbători performanţa în teatrul românesc. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unui spectacol, care va fi transmis în direct pe TVR şi Radio România Cultural.

Spectacolele care au intrat în atenţia juriului UNITER sunt cele care au avut premiera în 2016. Vor fi acordate premii pentru debut, pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cei mai buni actori în roluri principale şi secundare, dar şi premii pentru întreaga activitate, teatru TV sau radiofonic. La conferinţa de presă de lansare a Galei, preşedintele UNITER, Ion Caramitru, a declarat că teatrul românesc şi-a recăpătat calitatea de teatru de excepţie, iar publicul este din ce în ce mai dedicat acestei arte, dovadă sălile tot mai pline, nu doar în Bucureşti, ci şi în ţară:

Alegerea Timişoarei drept gazdă a Galei Premiilor UNITER nu este întâmplătoare. Oraşul va fi, în anul 2021, Capitală Culturală Europeană.