Connect with us

Evenimente

(Galerie foto) Cel mai mare parc natural din estul Europei

De Ziua Internationala a Parcurilor, sa redescoperim Parcul Nicolae Romanescu!

Published

on

La 9 august celebrăm Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor, pentru a marca importanța conservării speciilor, pentru promovarea educației și a informării opiniei publice cu privire la conservarea biodiversității.

De aceea, astazi, va propunem sa cunoastem mai bine unul dintre parcurile naturale ale Olteniei: Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, cel mai mare și mai cunoscut parc al orașului, fiind declarat monument istoric cu codul DJ-II-a-A-07924.

parc_plan

La inițiativa lui Nicolae P. Romanescu, primarul Craiovei din acel moment, parcul a fost proiectat de arhitectul francez Edouard Redont. În 1900, planurile parcului au fost medaliate cu aur la Expoziția Universală de la Paris (1900). Construcția a început în 1901 și a fost finalizată în 1903. Suprafața totală a parcului este de 96 de hectare și cuprinde, pe lângă plantațiile ornamentale de arbori și arbusti, o întindere de apă de peste 4 ha, un hipodrom de 20 ha, drumuri, alei și poteci care însumează peste 35 km lungime.

Este considerat cel mai mare parc natural din estul Europei. De asemenea, parcul este dotat cu un amfiteatru pentru spectacole, o mică gradină zoologică, una dintre cele mai vechi din țară, inaugurată în anul 1906 și cateva restaurante.

În acest parc sunt câteva obiective foarte interesante:

-Podul Suspendat- un pod construit în 1901-1902
-Castelul Fermecat
-Hipodromul Craiova- Inaugurat in 1903, era folosit pentru curse de trap și galop. După cel de-al doilea Război Mondial partea din fața tribunei a fost transformată in teren pentru concursurile de sărituri peste obstacole.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: ro.wikipedia.org.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: