Connect with us

Evenimente

Gaudeamus la București (audio)

Târgul de carte Gaudeamus Radio România şi-a deschis porţile la București

Published

on

Târgul de carte Gaudeamus Radio România şi-a deschis porţile la București. Evenimentul a revenit, de astăzi, după doi ani de pandemie, la formatul consacrat, în care publicul se poate bucura fizic de cărţi şi discuţii cu autorii. 200 de participanţi vor oferi iubitorilor de lectură o gamă extrem de variată de produse editoriale şi au fost programate peste 600 de evenimente. Rolul cărţii a crescut în acestă perioadă, plină de frământări – consideră preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Răzvan Dincă:

Preşedintele de onoare al celei de-a 29-a ediţii a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, poeta Ana Blandiana, spune că organizarea unui astfel de eveniment îi ajută pe cititori şi autori să se descopere reciproc:

Piaţa de carte nu este într-o situaţie prea bună în această perioadă, iar Ministerul Culturii susţine toate evenimentele în care literatura este în prim plan – a afirmat Ioan Matei, director în ministerul de resort:

La ediţia din acest an a Târgului de carte Gaudeamus Radio România revin şi proiectele conexe, precum „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României” sau Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, adresat liceenilor.

%d blogeri au apreciat: