Connect with us

International

Gazzetta dello Sport: „Merge în Franţa printre lumini şi umbre”

Jurnaliştii Gazzettei discută şi despre individualităţi, remarcându-l pe Nicuşor Stanciu, care a marcat de trei ori în patru prezenţe pentru România.

Published

on

România revine la un turneu final de campionat european după o pauză de 8 ani, dar naţionala lui Anghel Iordănescumerge în Franţa printre lumini şi umbre„, scrie Gazzetta dello Sport. Cu toate acestea, celebrul cotidian italian consideră că „tricolorii” au şanse importante de a se califica din grupa cu Franţa, Elveţia şi Albania.

 

asaezare romania

Deşi se concentrează asupra întregului colectiv, jurnaliştii Gazzettei discută şi despre individualităţi, remarcându-l pe Nicuşor Stanciu, care a marcat de trei ori în patru prezenţe pentru România.

În grupa din preliminarii, România nu a pierdut şi a primit doar două goluri (cea mai bună defensivă din calificări). Au terminat, însă, pe locul 2, după Irlanda de Nord, din cauza numeroaselor egaluri şi a dificultăţii de a înscrie constant.

România se prezintă în Franţa printre lumini şi umbre. Grupa din care fac parte le este la îndemână oamenilor lui Iordănescu, pentru că, exceptându-le pe gazde, cu Elveţia şi Albania pot juca de la egal la egal.

În defensivă sunt foarte buni, dar păcătuiesc prin lipsa calităţii în atac. La Euro, forţa românilor va fi faptul că sunt o echipă compactă, o caracteristică ce permite oamenilor lui Iordănescu să nu depindă de un singur jucător„, notează Gazzetta dello Sport.

Italienii nu sunt impresionaţi nici de linia de mijloc a României, în special din cauza mediei ridicate de vârstă a celor care formează acest compartiment.

Mijlocul are o medie de vârstă foarte ridicată. Sânmărtean are 36 de ani, Pintilii 31, iar Hoban 33. Aceştia garantează carismă şi experienţă, dar împotriva liniilor de mijloc puternice şi cu fantezie ale Elveţiei şi Franţei ar putea suferi teribil„, a subliniat sursa citată.

Surpriza propusă de echipa noastră la turneul final ar putea fi Nicuşor Stanciu, care a impresionat în ultimul sezon la Steaua şi a avut un debut fulminant la naţională.

În ultimele amicale s-a remarcat Stanciu. Conducătorul de joc de la Steaua ar putea fi infuzia de calitate necesară românilor. Datorită golurilor şi paselor sale decisive, forma sa ar putea fi fundamentală pentru parcursul României în Franţa„, scriu jurnaliştii cunoscutului ziar roz.

Gazzetta nu este impresionată de Florin Andone, despre care spune că „nu pare a fi o primă alegere de încredere” şi şi-a amintit de Gabi Torje, fost jucător la Udinese: „Prezentat ca un posibil fenomen, nu a reuşit să se impună în Italia. În calificări a jucat, dar fără să marcheze„.

 

sursa: digisport.ro

%d blogeri au apreciat: