Connect with us

Muzica si film

Gérard Depardieu, asaltat de plângeri pentru agresiuni sexuale

Published

on

O scenografă a depus, vineri, o plângere, împotriva actorului francez Gérard Depardieu, pentru o prezumtivă agresiune sexuală, în timpul unor filmări, din 2021, a declarant, pentru AFP, avocata Carine Durrieu-Diebolt. Aceasta o apără și pe actrița Charlotte Arnould, presupusa victimă a unui viol, care a dus la punerea sub acuzare a lui Gérard Depardieu, în decembrie 2020. Ea a confirmat, potrivit Mediapart, că a trimis o nouă plângere, la Parchetul din Paris, în care denunță agresiune sexuală, hărțuire sexuală și abuz sexist.

„Niciodată, niciodată, nu am abuzat o femeie”, declara Gérard Depardieu, într-o scrisoare deschisă, publicată în Le Figaro, pe 1 octombrie 2023.

Potrivit avocatei Durrieu-Diebolt, faptele datează din 2021 și nu sunt prescrise. Ele s-ar fi petrecut la Paris, în timpul filmărilor pentru pelicula „Les volets verts”, regizată de Jean Becker. Femeia care a raportat incidentul, Amélie, în vârstă de 53 de ani, era scenograf de platou. Depardieu este acuzat că, în timpul filmărilor la Paris, pe 10 septembrie 2021, „a apucat-o brutal” și „i-a pipăit talia și stomacul, urcând până la sâni”. Presupusa agresiune a fost întreruptă de gărzile de corp ale actorului.

Potrivit Mediapart, o altă femeie, Sarah, în vârstă de 33 de ani, și a treia asistentă de regie, la aceleași filmări, l-a acuzat pe Depardieu că a atins-o, de două ori, ”pe piept și pe fese”, în august 2021.

Pe lângă punerea sa sub acuzare, pentru presupuse fapte, care datează din august 2018, Depardieu face obiectul unei anchete preliminare la Paris, dezvăluită de Courrier de l’Ouest, pentru agresiuni sexuale, în 2014, raportate de o asistentă de pe un platou de filmare, care avea atunci 24 de ani.

O altă plângere pentru agresiune sexuală, depusă de actrița Hélène Darras, pentru fapte, care datează din 2007, a fost respinsă la sfârșitul, lunii decembrie, pe motiv că a fost prescrisă.

În Spania, o jurnalistă și scriitoare, Ruth Baza, a depus, la mijlocul lunii decembrie 2023, o plângere la poliția spaniolă, pentru un presupus viol, comis la Paris, în octombrie 1995.