Connect with us

International

Germania face economii: a întrerupt iluminatul monumentelor din Berlin, pe timpul nopții

Published

on

Capitala Germaniei a început să oprească, de noaptea trecută, iluminatul mai multor monumente şi clădiri istorice, pentru a se alătura efortului naţional, care vizează economisirea de energie, relatează AFP, preluat de Agerpres. Aproximativ 200 de clădiri emblematice, Coloana Victoriei, Castelul Charlottenburg sau clădirea primăriei, nu vor mai fi iluminate în timpul nopţii.
„Având în vedere războiul din Ucraina şi ameninţările Rusiei, în materie de politică energetică, este important să ne folosim energia cu cât mai multă precauţie”, a declarat senatoarea pentru Mediu şi Protecţia Climei a municipalităţii Berlin, Bettina Jarasch, într-un comunicat. Astfel, oraşul Berlin va putea economisi energia utilizată de cele 1.400 de proiectoare, alocate iluminării acestor monumente şi clădiri.
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a dorit, de asemenea, să dea un exemplu, în această săptămâna, anunţând că reşedinţa sa oficială de la Berlin, Castelul Bellevue, nu va mai fi iluminat noaptea, cu excepţia unor ocazii speciale, cum ar fi vizite de stat.
Timp de câteva săptămâni, guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a cerut o mobilizare naţională, pentru a face economii la curentul electric, în urma creşterii mari a preţurilor la energie, în timp ce aprovizionarea cu electricitate s-ar putea reduce, în această iarnă. 

%d blogeri au apreciat: