Connect with us

Evenimente

Ghid audio-vizual pe smartphone pentru Muzeul de Arta din Craiova!

In premiera pentru Craiova, la Noaptea Muzeelor de la Muzeul de Arta Craiova, vizitatorii pot accesa ghidul audio-vizual de pe smartphone!

Published

on

Noaptea Muzeelor aduce o premieră anul acesta la Muzeul de Artă din Craiova! Câștigător al concursului organizat de Rețeaua Muzeelor din România, Muzeul de Artă din Craiova va oferi de acum înainte vizitatorilor săi unul dintre cele 5 cele mai bune ghiduri audio-vizuale ale muzeelor din România! Printre câștigători s-au numărat și MNAC Bucharest (Muzeul Național de Artă Contemporană), Muzeul Național de Istorie, Muzeul de Artă Casa Avramide (Tulcea) și Muzeul Țărăncii Române din Maramureș.

Ghidul audio-vizual pentru vizitarea Muzeului de Artă din Craiova va fi pus la dispoziția vizitatorilor de la Noaptea Muzeelor printr-o aplicație, pe care aceștia o pot descărca înainte de la intra la muzeu, după cum a declarat, în premieră la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio Oltenia Craiova, muzeolog Claudia Mandi:

Craiovenii care decid sa viziteze Muzeul de Artă Craiova în Noaptea Muzeelor vor putea admira opere și expoziții semnate de Constantin Brâncuși sau Mircea Roman – câștigătorul trienalei de cultură de la Osaka:

Evenimentul inedit pentru Noaptea Muzeelor va fi inaugurarea donației Corneliu Baba, donație ce va îmbogăți patrimoniul Muzeului de Artă Craiova. Artistul s-a născut la Craiova, unde a rămas împreună cu familia sa până în anul 1920, când l-a văzut și l-a ascultat pentru prima dată pe George Enescu. Obsesia siluetei dragi a lui Enescu  în creația sa  a  definit-o ca „prezența unui geniu al muzicii în pictura unui obsedat al paletei”. Expoziția va fi organizată într-un spațiu care nu a mai fost deschis publicului și care va fi inclus în circuitul muzeal.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: