Connect with us

International

Ghid

Detalii despre procedurile privind reînnoirea actelor de identitate.

Published

on

Ghidul de reîntoarcere a fost elaborat în urma întrebărilor venite din rândul cetățenilor români din străinătate care intenționează să revină în țară și conține informații de bază și contacte utile pentru facilitatea procesului de reintegrare în România.

Oferă detalii despre procedurile privind reînnoirea actelor de identitate și călătorie, înmatricularea autoturismelor, repatrierea bunurilor, informații despre drepturile sociale și asigurările medicale, precum și despre echivalarea și continuarea studiilor.

Ghidul a fost elaborat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Sănătății și instituțiile specializate din subordinea acestora.

Românii care doresc să se reîntoarcă în țară au  un ghid care răspunde tuturor întrebărilor!
Unde îmi reînnoiesc actele?

Unde îmi înmatriculez autoturismul?

Unde și cum îmi pot echivala studiile?

Cum beneficiez de servicii medicale?


Aflați răspunsurile aici: http://www.dprp.gov.ro/ghidul-de-reintoarcere/.

Ghidul a fost elaborat de #DPRRP, cu sprijinul Ministerul Afacerilor Interne, Romania, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice-România, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Sănătăţii – România.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: