Connect with us

Fapt divers

Ginger Rogers, despre cariera si Fred Astaire

”Sa nu uitam ca Ginger Rogers facea tot ce facea si Fred Astaire, numai ca pe tocuri inalte”.

Published

on

Astăzi ar fi fost ziua de naștere a marii artiste, Ginger Rogers.

Ginger-Rogers-ginger-rogers-30870347-338-450

 

Ginger Rogers, cunoscută pentru rolurile din muzicaluri, în special alături de Fred Astaire, a fost o cântăreață, dansatoare și actriță americană de teatru și film, laureată a premiului Oscar.

Numele ei adevărat este Virginia. Originalitatea numelui ”Ginger” se trage de la verișoara ei mai tânără, care nu putea să pronunțe ”Virginia”, iar prietenii și familia au început să o strige așa.

Cei care o cunoșteau de mică spuneau adesea despre ea că Ginger putea să danseze chiar înainte de a merge și astfel și-a făcut debutul în reclame la numai 11 ani, iar la 14 în vodeviluri, în timp ce la frageda vârsta de 17 ani juca deja în filme.

La 14 ani câștiga Campionatul ”Texas State Charleston”, iar primul ei debut muzical pe Broadway, ”Top Secret”, a avut premiera în ziua de Crăciun 1929 și a rulat nu mai puțin de 20 de weekend-uri.

ginger-rogers-and-fred-astaire-theredlist

Când s-a mutat la Hollywood l-a cunoscut pe Fred Astaire, alături de care a jucat în nouă filme: Gay Divorcee, Roberta, Top Hat, Follow the Fleet, Swing Time, Shall We Dance, Carefree și The Story of Vernon and Irene Castle. După zece ani de pauză, aceștia se întâlnesc din nou în cel de-al zecelea film, The Barkleys of Broadway. În realitate cei doi nu au fost niciodată iubiți și nici măcar prieteni, iar în film joacă rolul unor îndrăgostiți care nu se sărută niciodată.

Ginger a fost o artistă desăvârșită, artistă care a făcut în timpul liber o mulțime de sculpturi, tablouri și schite în cărbune, însă nu a putut fi niciodată convinsă să le vândă. A fost, de asemenea, o jucătoare de tenis redutabilă, o trăgătoare de elită. În plus, fiind genul sportiv, adeptă a activităților în aer liber, Rogers era înnebunită după pescuit.

AE_GingerRogers

Artista s-a stins din viață pe data de 25 aprilie 1995, la vârsta de 84 de ani.

Despre Ginger se spune: ”Să nu uităm că Ginger Rogers făcea tot ce făcea și Fred Astaire, numai că pe tocuri înalte”. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cinemagia.ro

%d blogeri au apreciat: