Connect with us

Muzica si film

“Great Southern Nights”, formula australiană de a readuce publicul la concertele live

Published

on

Încă de la începutul lunii noiembrie, guvernul australian a anunțat că susține inițiativele susținerii concertelor live, în format fizic. Cu o industrie profund afectată de pandemie, formatul propus de Australia este o speranță pentru întreaga lume artistică, care așteaptă să revină pe scenă. Cu reguli foarte stricte, formula australiană pare sa fie una de succes pentru întoarcerea la evenimentele cu public. “Great Southern Nights”, inițiativa australiană lucrează îndeaproape cu toate instituțiile guvernamentale, care au sub supraveghere criza de sănătate. Cel mai important criteriu de participare la un concert este distanțarea fizică.

Spațiile de concerte au completat, online, cereri de organizare a evenimentelor, în care au inclus evoluția stării de sănătate a personalului angajat, condițiile oferite de spațiul pentru evenimente, informații verificate, in timp real online,  de reprezentanții locali.

De asemenea, și cea mai cunoscută platformă de bilete online globală, ticketmaster, a introdus, de curând, o inițiativă, prin care fanii care vor să cumpere bilete au și opțiunea de a selecta dacă au fost testați de curând, pentru noul coronavirus și/sau au fost vaccinați, când vaccinul va fi disponibil pe piață.

Această opțiune a atras, însă, reacții negative, atât din partea fanilor, cât și a presei. Din informațiile inițiale, apărute în presă, ticketmaster urma să emită biletele, doar după o procedură, prin care cumpărătorul biletului a fost testat/vaccinat – informațiile despre starea de sănătate fiind transmise prin aplicația unei alte companii, care poate procesa astfel de date.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: