Connect with us

Evenimente

Gregorian Bivolaru a fost adus în țară!

Printre primii pe lista „Most Wanted”

Published

on

Gregorian Bivolaru a fost adus în țara din Franța pentru a executa pedeapsă de șase ani de închisoare primită în 2013 pentru act sexual cu un minor, relatează news.ro

Autoritățile române au reușit să îl aducă pe Bivolaru în țară după mai bine de zece ani de când cere extradarea lui, în condițiile în care acesta a primit azil politic în Suedia, unde a stat până în acest an, când a fost prins la Paris.

Gregorian Bivolaru se afla, potrivit unor surse judiciare, în Arestul Central al Poliției Capitalei. Gregorian Bivolaru a fost prins în Franța pe 26 februarie, fiind plasat în arest preventiv, în penitenciarul din Fresnes. Autoritățile române au cerut extradarea lui Bivolaru, pentru executarea pedepsei de șase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, primită în 14 iunie 2013, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

O instanță din Paris a respins, pe 13 iulie, apelul formulat de Gregorian Bivolaru și a dispus extrădarea acestuia în România, fiind respinse și cererile autorităților suedeze care au arătat că Bivolaru are statutul de azilant. Gregorian Bivolaru a plecat din țară în august 2004, după ce a fost trimis in judecată, iar opt luni mai târziu a fost prins și arestat în Suedia, însă a cerut azil politic, iar autoritățile din această țară i-au acceptat cererea. De atunci, toate solicitările de extrădare au fost respinse de autoritățile suedeze.

La ultimele termene de judecată, Bivolaru a fost citat de instanță și cu noul sau nume, Magnus Aurolsson, pe care l-a obținut în Suedia.  Gregorian Bivolaru a mai fost judecat și într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de persoane, dar în februarie 2015 a fost achitat de Tribunalul Cluj. Bivolaru este vizat și într-o anchetă în Italia legată de activitățile MISA, printre acuzații fiind și recrutarea tinerilor pentru practicarea de orgii sexuale și pornografie.

Gregorian Bivolaru a apărut aproape 10 ani printre primii pe lista „Most Wanted” a Poliției Române, în care se menționează ca este născut în 13 martie 1952 și are porecla „Guru – Magnus Aurolsson”. Pe aceeași listă mai figurează și alte persoane cunoscute, printre care afaceristul Zaher Iskandarani și fostul deputat Marko Attila, precum și Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: