Connect with us

Regional

Grevă cu cântec

Published

on

La Craiova, vineri, 26 mai 2023, sute de profesori s-au adunat în fața Prefecturii.

Profesorii, în deschiderea mitingului, au cântat piesa ”O lume minunată”, un răspuns la momentul de ieri de la Sibiu, unde președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de copiii care i-au cântat această melodie, în timp ce cadrele didactice protestau.

 Protestele din fața Prefecturii din municipiul Craiova au fost organizate de cele trei federații sindicale.

Președintele FSLI Dolj, profesor Bogdan Manea

Colegi vreau să vă spun că suntem în piața, astăzi, cele trei mari federații sindicale din România: FSLI, Spiru Haret,  și Alma Mater.În această zi superbă și Dumnezeu ține cu educația, astăzi la Craiova nu ploua.

 Printre cei care au susținut discursuri în fața cadrelor didactice prezente, a fost și președintele Spiru Haret Dolj profesor Nicușor Cotescu

Iată-ne din nou în piața ”Mihai Viteazul” în premieră după 30 de ani și în fața dumneavoastră permiteți-mi să îmi  scoți pălăria pentru această adunare. Guvernanții noștri nu au  înțeles că rolul nostru este în  școală alături de copiii noștri. Ne-au umilit.

Au fost prezenți și reprezentanți ai Confederației Sindicale din Învățământul Universitar Alma Mater din Craiova, profesor Silviu Săraru, președintele sindicatului Alma Mater

Protestul este potriva atitudinii Guvernului față de meseria de profesori. În anii 90 mi s-a spus cheie e la tine, când am cerut salarii decente, mi s-a spus că nu se unde luminița tunelului Am ajuns în 2008 ni s-a spus să trăiți bine și apoi atât bine că au făcut procesul să le câștigă drepturile.

Un grup de cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” au lansat imnul grevei generale 2023.

Reportaj – Alin Cîrțînă

%d blogeri au apreciat: