Connect with us

Evenimente

Grevă de avertisment a angajaţilor din educaţie, anunţată pentru mâine (audio)

Angajaţii din educaţie vor face mâine o grevă de avertisment

Published

on

Angajaţii din educaţie vor face mâine o grevă de avertisment, între orele 11.00 şi 13.00, iar începând de luni, 22 mai, declanşează greva generală. Peste 70 la sută dintre cadrele didactice şi alte categorii de lucrători din sistem susţin această formă de protest, a explicat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor. El a făcut apel la părinţi să sprijine demersul profesorilor, arătând că guvernul trebuie să investească mai mult în învăţământ şi să crească salariile:

Consiliul Naţional al Elevilor arată, într-un comunicat, că susţine protestele profesorilor, dar nu este de acord ca elevii să fie utilizaţi ,,drept armă emoţională” pentru a atrage atenţia asupra subfinanţării din sistemul de învăţământ. Consiliul avertizează că elevii din ani terminali vor simţi o presiune în plus, dacă grevele se vor prelungi şi vor determina amânarea examenelor naţionale.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că va începe negocierile cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ în privinţa contractului colectiv de muncă:

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON