Connect with us

International

Grevă generală în Grecia

O grevă generală însoţită de manifestaţii de protest faţă de continuarea austerităţii în Grecia va perturba miercuri transporturile.

Published

on

O grevă generală însoţită de manifestaţii de protest faţă de continuarea austerităţii în Grecia va perturba miercuri transporturile, în special traficul aerian, într-un moment în care ţara se pregăteşte să pună capăt la opt ani de criză economică şi socială, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Sub sloganul „Ajunge, stop sacrificiilor muncitorilor”, sindicatele, precum confederaţia sindicatelor din sectorul privat, GSEE şi cea din sectorul public, Adedy, intenţionează să protesteze în special faţă de punerea în practică a noilor tăieri de salarii şi a unor noi majorări de impozite prevăzute pentru 2019 şi 2020.

Greva va paraliza aproape în totalitate debutul sezonului turistic şi traficul maritim. De asemenea, vor fi anulate şi reprogramate numeroase zboruri, ca urmare a încetării lucrului controlorilor de trafic aerian între orele 07:00 şi 10:00 GMT. Traficul feroviar între centrul capitalei Atena şi aeroport şi circulaţia mijloacelor de transport urban la începutul şi sfârşitul zilei vor fi, de asemenea, oprite.

În plus, ca urmare a apelului la grevă lansat de sindicatele jurnaliştilor, populaţia va fi lipsită de buletinele radio sau televizate în timp ce site-urile de ştiri vor funcţiona la ralanti.