Connect with us

National

Grevă la TAROM?

Published

on

Conducerea companiei TAROM neagă posibilitatea declanşării unei greve a personalului navigant în următoarele două săptămâni, aşa cum s-a vehiculat în presă. In acest moment au loc negocieri pentru elaborarea unor acorduri care vor fi încheiate atât în funcţie de solicitările sindicatelor, cât şi de prevederile legale şi bugetul companiei, se arată într-un comunicat TAROM.

Concomitent se vor face demersuri pentru negocierea unui nou Contract Colectiv de Muncă’. Silvia Columb, director general adjunct în cadrul TAROM, a dat asigurări că dacă se va declanşa o grevă, se vor lua toate măsurile pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit.

Negocierile de ieri nu au avut nici un rezultat concret, au precizat surse din rândul sindicatelor. Un conflict de muncă a fost deja declanşat, dar până la grevă, există mai multe etape de parcurs. Principalele revendicări sunt salariale. Luna trecută, compania TAROM s-a confruntat cu proteste spontane ale piloţilor şi însoţitorilor de bord, ceea ce a dus la anularea sau întârzierea mai multor curse interne şi internaţionale.

%d blogeri au apreciat: