Connect with us

Regional

Grindina a creat mari probleme şi ieri în câteva judeţe din sudul ţării

Published

on

Grindina a creat mari probleme şi ieri în câteva judeţe din sudul ţării. A fost o zi în care meteorologii au emis prima avertizare din România cod roşu de vânt cu aspect de tornadă, o avertizare care a ajuns la populaţie şi prin sistemul Ro – Alert.

A vizat penntru 40 de minute mai multe localităţi din Ialomiţa şi Călăraşi. Fenomenele meteo nu au mai avut forţa să formeze o tornadă, ca săptămâna trecută, însă a căzut grindină de mari dimensiuni.

Şi potrivit imaginilor postate de locuitori pe reţelele de socializare, localităţile arătau ca în plină iarnă, cu un strat consistent de gheaţă pe străzi şi în grădini.

Nimeni nu a sunat însă la numărul 112, potrivit Inspectoratului general pentru Situaţii de Urgenţă. Cu detalii corespondentul RRA, Mădălin Sofronie:


 

Şi în judeţele învecinate, potrivit corespondenţilor RRA, grindina a distrus culturile oamenilor.

În Giurgiu, de exemplu au fost afectate localităţile Mihai Bravu, Ghimpaţi, Uzunu, sau Daia.

Precipitaţiile abundente au făcut probleme şi pe drumurile naţionale. Pe Autostrada A3 Turda – Borş, la kilometrul 57+500, pe sensul de mers către Turda, s-a produs o alunecare a pământului de pe versant pe o distanţă de aproximativ 10 metri.

Iar, în judeţul Bacău aseară a fost întreruptă circulaţia pe DN 2F, pe raza localităţii Străminoasa, pentru că exista riscul ca podul provizoriu din zonă să fie luat de ape.