Connect with us

National

Grupări anihilate (audio)

4 grupări infracţionale care adăposteau şi transportau migranţi către ţări din Europa Centrală şi de Vest au fost anihilate ieri în România

Published

on

4 grupări infracţionale care adăposteau şi transportau migranţi către ţări din Europa Centrală şi de Vest au fost anihilate ieri în România. O amplă operaţiune a avut loc, cu 85 de percheziţii în judeţele Caraş Severin, Timiş, Arad, Satu Mare, Alba, Olt, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti. 47 de persoane au fost arestate preventiv iar pentru 18 s-au emis mandate de arestare în lipsă. Toate cu aceeaşi acuzaţie – trafic de migranţi. Diana Surdu are detalii:

Potrivit unui bilanţ recent al Poliţiei de Frontieră, anul trecut, oamenii legii au descoperit aproape 5.000 de cetăţeni străini în timp ce intrau în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei, în scop de migraţie ilegală. Pe sensul de ieşire, au fost depistaţi aproximativ 6.300 de persoane în aceeaşi situaţie. Cei mai mulţi proveneau din Afganistan, Siria, Bangladesh sau Irak. Au fost descoperiţi şi 558 de traficanţi, atât români cât şi străini.