Connect with us

International

Guvernatorul Ron DeSantis se lansează în cursa pentru prezidențialele SUA

Published

on

Guverantorul statului american Florida, Ron DeSantis a anunţat ieri că se înscrie în cursa internă a Partidului Republican pentru desemnarea unui candidat la preşedinţia Statelor Unite.

Ron DeSantis, în vârstă de 44 de ani, este considerat de ani de zile a fi unul dintre exponenţii unei noi generaţii de politicieni republicani, iar anunţul său era aşteptat de mai mult timp. DeSantis intră în competiţie directă cu fostul său aliat, Donald Trump, care l-a criticat în repetate rânduri în ultima perioada.

Sondajele de opinie îl dau, deocamdată, favorit pe fostul preşedinte american, pe care Ron DeSantis a ezitat până acum să îl atace. Ca guvernator, Ron DeSantis a restricţionat avorturile în Florida, a facilitat accesul cetăţenilor la arme de foc şi a tăiat finanţările unor programe de incluziune la universităţile de stat.

Reuters aminteşte şi că Ron DeSantis este într-un conflict cu popularul gigant media Disney, care l-a criticat pentru că a promulgat legi care interzic predarea conceptelor legate de identitatea de gen în şcoli.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON