Connect with us

National

Guvernul a aprobat normele de aplicare a legii privind indemnizaţiile pentru mame

Persoanele care la 1 iulie se află în plată nu trebuie să depună cerere de prelungire.

Published

on

Normele de aplicare a legii privind acordarea indemnizaţiilor şi concediului pentru creşterea copilului au fost aprobate de Guvern, iar pentru 140.000 de beneficiari, din 180.000, recalcularea se va face automat, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

El a spus că persoanele care la 1 iulie se află în plată nu trebuie să depună cerere de prelungire, iar cele care au revenit la lucru pot beneficia de prelungirea perioadei, dar trebuie să depună formularul cu maximum 60 de zile înainte de împlinirea vârstei de 2 ani de către copil.

Ministrul a anunţat că procedurile au fost simplificate astfel încât dacă în prezent se depun trei formulare (îndemnizaţie, alocaţie şi reinserţie), după aprobarea normelor se poate depune unul care să cuprindă cele trei date.

De asemenea, documentele vor putea fi trimise cu poşta sau în format electronic, nemaifiind nevoie ca beneficiarul să se prezinte la un ghişeu.

Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul lunii martie, în calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât.

 

Sursă: Mediafax