Connect with us

National

Guvernul a pregătit o ordonaţă de urgenţă cu reglemetări care să asigure securitatea alimentară a populaţiei în perioade de criză

Published

on

Guvernul a pregătit o ordonaţă de urgenţă cu reglemetări care să asigure securitatea alimentară a populaţiei în perioade de criză.

Executivul spune că experienţele din perioada pandemiei şi a războiului din Ucraina, cu perturbări semnificative în lanţurile de aprovizionare, impun un nou cadru legislativ prin care să fie cunoscute în orice moment stocurile de produse agricole şi alimentare din ţară.

Toţi marii producătorii şi comercianţi ar urma să transmită autorităţilor date despre produsele din depozite. În acest fel, argumentează guvernul, poate interveni rapid pentru suplimentarea produselor, aflate în cantităţi critice.

Printre produsele despre care trebuie transmise informaţii legate de stocuri se află majoritatea alimentelor de bază, cerealele, orezul şi chiar şi apa îmbuteliată.

Actul normativ, propus de Ministerul Agriculturii, a fost pus în procedura de consultare inter-instituţională de Secretariatul General al Guvernului. Termenul final de avizare este în prima parte a lunii iunie.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: