Connect with us

National

Guvernul dezbate proiectele noilor legi ale justiţiei

Published

on

Guvernul dezbate, la această oră, proiectele noilor legi ale justiţiei. Este vorba de statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Premierul Nicolae Ciucă sublinia în deschiderea şedinţei de Guvern că odată finalizat demersul, România va reuşi să iasă de sub monitorizarea mecanismului de cooperare şi verificare şi totodată să acceadă la spaţiul Schengen.

Lansate în consultare publică în luna iulie, proiectele au fost aspru criticate de mai multe asociaţii de magistraţi pe motiv că ar compromite toate progresele făcute în lupta anticorupţie şi împotriva crimei organizate.

Ministerul Public susţine însă că proiectele sunt elaborate astfel încât să asigure o mai bună funcţionare a justiţiei.Cu detalii, Andrei şerban.


ULTIMA ORĂ

National8 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional10 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional11 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional11 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional11 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional12 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National17 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON