Connect with us

National

Guvernul discută astazi abrogarea exceptării plagiatelor demnitarilor de la prevederile generale

Pe ordinea de zi a şedinţei figurează proiectul pentru modificarea privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare.

Published

on

Guvernul va discuta în şedinţa de astazi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind abrogarea prevederilor potrivit cărora plagiatele demnitarilor sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică (CNE), nu şi de comisiile de etică ale universităţilor, informeaza Mediafax.

Potrivit legii, Consiliul Naţional de Etică are obligaţia să analizeze sesizări sau contestaţii în oricare dintre următoarele cazuri: dacă prima etapă a produs un raport în termenul de 45 de zile prevăzut la art. 11 alin. (3) şi dacă la sesizare sau contestaţie este anexată o copie simplă, în format scris ori electronic, după raportul elaborat în cadrul primei etape, şi respectiv dacă prima etapă nu a produs un raport în termenul prevăzut.

În plus, proiectul de ordonaţă prevede şi abrogarea, din lista sancţiunilor pe care le poate propune CNE, a celei constând în retragerea calităţii de conducător de doctorat şi/sau a atestatului de abilitare şi retragerea titlului de doctor.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: