Connect with us

National

Guvernul României a fost demis

Published

on

Joi, 10 octombrie 2019, moțiunea de cenzură inițiată de opoziție împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost adoptată, iar guvernul a fost demis. În urma numărării voturilor exprimate, s-a constatat că pentru adoptarea moțiunii au votat 238 de parlamentari, iar împotrivă, 4 parlamentari. Au fost prezenți, în plenul Parlamentului, 399 de deputați și senatori, au fost exprimate 245 de voturi, din care trei au fost anulate.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă pe 1 octombrie, cu 237 de semnături, anunțul depunerii fiind făcut într-o declarație comună susținută de lideri ai PNL, USR, ALDE, Pro România, PMP și UDMR. Pe 2 octombrie, Birourile permanente au decis ca moțiunea să fie dezbătută și votată sâmbătă, 5 octombrie, însă, calendarul a fost schimbat după ce ordinea de zi în care era programată  citirea documentului, a fost respinsă.

Guvernul Dăncilă va mai rămâne la Palatul Victoria, ca interimar, până când președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet. 

Potrivit Constituției, Guvernul Dăncilă va îndeplini doar actele necesare administrării treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Cabinet.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: