Connect with us

Sport

Handbal feminin: Debut cu stângul pentru România la EURO 2020

Published

on

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Germaniei, cu scorul de 22-19 (13-10), aseară, în primul meci de la Campionatul European – EHF EURO 2020, la Kolding (Danemarca), în Grupa D.

Tricolorele, private de jucătoare importante precum Crina Pintea, Laura Moisă sau Denisa Dedu, au plătit preţul pentru începutul slab de meci şi pentru lipsa de coerenţă în atac în momentele decisive.
 

Foto: (c) Bo Amstrup / EPA 

Debutul a fost catastrofal, România fiind condusă cu 4-0. Primul gol al echipei antrenate de Bogdan Burcea a venit după şapte minute (1-4), dar Germania a continuat să domine ostilităţile şi s-a desprins la 7-1 şi 8-2 (13). Tricolorele au revenit în joc şi au marcat patru goluri consecutive, apropiindu-se la două lungimi, 6-8 (min. 18). Echipa noastră nu a reuşit să se apropie mai mult pe tabelă, iar la pauză scorul a fost de 13-10 pentru adversare.

România a confirmat evoluţia ascendentă în debutul reprizei secunde, reuşind egalarea, 14-14 (36), iar apoi a trecut pe lângă preluarea conducerii, după o ratare a pivotului Ostase la 15-15.
 

Foto: (c) Bo Amstrup / EPA 

Ultimele 20 de minute au fost cu probleme pentru echipa României, care a greşit mult, a evoluat minute bune în inferioritate numerică şi nu a reuşit să găsească soluţii în atac. Germania s-a distanţat la 20-16 (51), profitând de o perioadă de opt minute în care România nu a reuşit să înscrie.

Evoluţia excelentă a portarului Yuliya Dumanska (procentaj 43%, patru aruncări de la 7 metri apărate) nu a putut suplini jocul mai puţin reuşit al Cristinei Neagu (4 goluri din 14 aruncări). Au cântărit, de asemenea, şi cele două aruncări de la 7 metri ratate de Neagu şi Buceschi.
 

Foto: (c) Bo Amstrup / EPA 

Pentru România au marcat Cristina Neagu 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Cristina Laslo 3, Lorena Ostase 3, Alexandra Subţirică-Iovănescu 2, Nicoleta Dincă 1, Andreea Popa 1, Sonia Seraficeanu 1, Ana Maria Iuganu 1.

Golurile învingătoarelor au fost reuşite de Kim Naidzinavicius 4, Emily Bolk 4, Julia Maidhof 4, Antje Lauenroth 3, Amelie Berger 2, Marlene Zapf 2, Alina Grijseels 1, Xenia Smits 1, Evgenija Minevskaja (SCM Râmnicu Vâlcea) 1.

Meciul a fost arbitrat de franţuzoaicele Julie şi Charlotte Bonaventura.

Următoarea partidă a României va avea loc mâine, de la ora 17:00, contra Poloniei.

AGERPRES

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: