DE ACTUALITATE

Hans Klemm, alaturi de Ford Craiova pentru o importanta realizare de productie

Ford România a primit astăzi vizita ambasadorului Statelor Unite, Excelența Sa Hans Klemm, la fabrica sa din Craiova. Aceasta este prima vizită pe care o face ambasadorul Klemm la uzina Ford, de la sosirea sa în luna septembrie a acestui an.

IMAG3149Cea mai recentă vizită a unui ambasador american a avut loc în septembrie 2009, când ambasadorul Mark Gitenstein a participat la evenimentul de lansare a producției modelului Transit Connect, primul model pe care Ford a început să îl asambleze la uzina din Craiova.

Echipa Ford sărbătorește astăzi și o importantă realizare în ceea ce privește producția, si anume atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1,0 l fabricate de către uzinele de motoare din Craiova și Köln, de la începutul producției acestuia în 2012. Motorul EcoBoost de 1,0 l este cel mai premiat motor pe care Ford l-a conceput, fiind desemnat Motorul Internațional al Anului de patru ori consecutiv (in 2012, 2013, 2014 si 2015).

„Suntem foarte mândri și onorați să primim astăzi vizita ambasadorului Klemm la fabrica Ford de la Craiova. Am avut ocazia să-i prezentam domnului ambasador întreaga uzină și să discutăm în detaliu despre investițiile noastre în România, ținând cont de faptul că unitatea noastră de producție din Craiova are o contribuție majoră în ansamblul sistemului global de producție al Ford”, a declarat Jan Gijsen, președintele Ford România.

De la preluarea uzinei în 2008, Ford a investit la Craiova peste 1 miliard de euro pentru a transforma Craiova într-una dintre cele mai moderne și competitive unități de producție pe care compania le deține. Aproximativ 250 de milioane euro din întreaga investiție au fost alocate uzinei de motoare care în prezent trimite motoare EcoBoost de 1,0 l unităților de producție de vehicule Ford din Asia, Europa și America de Nord.

IMAG3143„Investiţia făcută de Ford în România este emblematică pentru forţa relaţiei economice şi comerciale dintre ţările noastre. Investiţia constantă a companiei demonstrează încrederea pe care aceasta o are în România şi în forţa talentată de muncă din această ţară. Felicit Ford pentru succesul înregistrat cu modelul EcoBoost de 1 litru. Ar trebui să fim cu toţii foarte mândri că acest motor se produce şi aici, la Craiova. De asemenea, aplaud angajamentul companiei Ford România, dar şi pe cel al angajaţilor şi furnizorilor săi, dedicaţi şi ei misiunii de a schimba ceva şi de a avea un impact economic pozitiv asupra României”, a declarat domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Pe lângă investițiile directe în unitatea de producție din România, la fel ca peste tot unde își desfășoară activitatea, compania Ford este activă și în sprijinirea comunităților locale. Astfel, Ford s-a angajat ca, începând de anul trecut, să investească mai mult de jumătate de milion de dolari în proiecte comunitare locale la Craiova, ca parte a eforturilor globale ale companiei de a promova filantropia și voluntariatul.

Uzina Ford Craiova are în prezent aproximativ 2700 de angajați și aproximativ 800 dintre aceștia lucrează în două și trei schimburi in uzina de motoare. De asemenea, ca parte a sistemului de producţie global, flexbil si integrat al companiei Ford, secţia de Presaj si Caroserii de la Ford Craiova produce 31 de repere necesare fabricii Ford din Valencia pentru producţia modelelor recent lansate pe piaţă Ford S-MAX și Ford Galaxy.

 

%d blogeri au apreciat: