Connect with us

International

Iarnă neobişnuit de călduroasă în Rusia

De vină sunt americanii

Published

on

Aleksei Juravliov, deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), susţine că SUA sunt responsabile pentru lipsa zăpezii şi vremea neobişnuit de călduroasă din această iarnă în Rusia şi afirmă că Statele Unite au utilizat „arma climatică” împotriva Federaţiei Ruse, informează RIA Novosti în pagina sa electronică. Parlamentarul rus este convins că încălzirea neobişnuită din această iarnă nu este o simplă întâmplare, notează RIA Novosti, agenţie de presă dintr-un conglomerat media controlat de Kremlin.

Potrivit expertului centrului de meteorologie „Fobos” din Moscova, Evgheni Tişkoveţ, această iarnă pare să fie cea mai călduroasă din întreaga perioadă de când se fac observaţii meteorologice. În Rusia, în ianuarie, temperatura aerului va fi cu 4-6 grade mai mare decât în mod normal, iar în februarie această cifră va fi depăşită cu 3-4 grade.

Cu toate acestea, Evgheni Tişkoveţ a persiflat declaraţia parlamentarului rus, argumentând că, anul trecut, SUA au suferit cele mai mari daune economice pe plan mondial din cauza anomaliilor hidrometeorologice. Valoarea pierderilor era estimată, conform unor surse americane, la cel puţin 25 de miliarde de dolari, a indicat el.

În acest context, expertul Centrului hidrometeorologic rus, Roman Vilfand, spune că declaraţia parlamentului din Dumă se face ecoul unor remarci similare ale unor senatori americani, dintre care unii au văzut „mâna Moscovei” în cazul cicloanelor din Oceanul Atlantic care s-au abătut recent asupra teritoriul Statelor Unite.

Foto: Dana Simovici

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: