Connect with us

National

Împlinirea a 104 ani de la Marea Unire, marcată printr-o şedinţă solemnă a Parlamentului

Parlamentul se reuneşte, astăzi, de la ora 17,00, într-o şedinţă solemnă, pentru a marca împlinirea a 104 ani de la Marea Unire.

Published

on

a bridge lined with romanian flags

Parlamentul se reuneşte, astăzi, de la ora 17,00, într-o şedinţă solemnă, pentru a marca împlinirea a 104 ani de la Marea Unire.

Printre personalităţile invitate să ia cuvântul se află preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, reprezentanţii grupurilor parlamentare.

La Bucureşti, Ziua Naţională va fi celebrată printr-o defilare pe sub Arcul de Triumf. Pe 1 decembrie, de la ora 11:00, va avea loc prima paradă cu cea mai mare participare a militarilor aliaţi. Aceasta se va desfăşura fără restricţii pentru public, pentru prima oară după pandemie. Totodată, la parada din acest an vor fi trei momente cu participarea aviaţiei, care se vor intercala cu defilarea detaşamentelor la sol.

Potrivit Radio România Actualități parada militară va avea cele mai noi achiziții de tehnică militară modernă din dotarea armatei române cum ar fi celebrul sistem de rachete HIMARS.

Manifestări speciale de Ziua Naţională vor avea loc şi la Alba Iulia. Evenimentele din capitala Marii Uniri marchează şi anul Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand Întâi şi a Reginei Maria.