Connect with us

National

În decembrie, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, la Romexpo

Published

on

Cel mai îndrăgit târg de carte din România revine, în premieră, în cursul lunii decembrie, la formatul care l-a impus, de peste un sfert de secol, drept un reper solid al pieței de profil din țara noastră. Ediția București 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, organizat de postul public de radiodifuziune, se va desfășura, între 7 și 11 decembrie, în Pavilionul B2 Romexpo.
Inaugurarea oficială a ediției va avea loc miercuri, 7 decembrie, la ora 12.00.
Târgul va fi deschis, zilnic, între orele 10.00 și 20.00, iar accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit.
Ediția București 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, reluată după doi ani de pauză, oferă aproape 7.900 mp de standuri și spații de evenimente. Circa 200 de participanți vor oferi publicului o gamă variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor și domeniilor de interes, muzică și jocuri educative. Alături de nume consacrate în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroși participanți în premieră la acest eveniment, atât edituri care și-au câștigat deja o binemeritată notorietate, cât și proiecte noi, la început de drum. Toate standurile găzduite de Pavilionul B2 Romexpo se vor regăsi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro. Peste 600 de evenimente editoriale au fost programate; programul integral al evenimentelor, reactualizat în permanență, va fi disponibil, începând cu data de 5 decembrie, pe website-ul www.gaudeamus.ro.

În premieră, în incinta târgului vor fi amenajate, împreună cu partenerii acestei ediții – Opera Comică pentru Copii și Asociația Versus – două spații dedicate activităților interactive, pentru cei mai tineri vizitatorii.

Proiectele conexe marca Gaudeamus Radio România, care se vor desfășura în cadrul acestei ediții a târgului, reunesc tradiția și inițiative în premieră:
– Concursul Național de Lectură Mircea Nedelciu, adresat liceenilor, care va reuni concurenți din întreaga țară, se va desfășura în acest an într-o formulă inedită, pe bază de eseuri transmise în format video; tema concursului este „Centenar Marin Preda. 100 de ani de la naștere.”    
–  „Invitați de nota 10: Olimpicii României” este proiectul prin intermediul căruia Radio România și partenerii săi recompensează și promovează elevii, care obțin rezultate excepționale la olimpiade internaționale, la diferite discipline.
Premiile pentru cele două proiecte, în valoare de circa 25.000 lei, vor fi oferite de Asociația Lions Club Millennium Bucharest, sponsor tradițional al evenimentului.
– „Pick up a Secret Story” este un nou proiect, inițiat cu acest prilej și derulat în colaborare cu fundația Hospice Casa Speranței (cea mai mare organizație specializată în îngrijire paliativă gratuită din România), cu sprijinul participanților și al publicului, care vor putea contribui la strângerea de fonduri pentru susținerea activității curente a fundației, donând sau achiziționând pachete de cărți, al căror conținut rămâne un secret, până la desfacerea pachetului.

%d blogeri au apreciat: