Connect with us

Regional

În Dolj, 34 de unităţi de învăţământ au schimbat scenariile de desfăşurare a activităţii pentru această săptămână

Published

on

În Dolj, 34 de unităţi de învăţământ au schimbat scenariile de desfăşurare a activităţii pentru această săptămână. Numărul şcolilor în scenariul roșu a crescut de la cinci la opt, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Alexandru Gîdăr.

Este vorba despre unitățile de învățământ din Gângiova, Ghindeni, Goieşti, Călăraşi, Predeşti şi Drăgoteşti. Aceste şase comune au avut în ultimele 14 zile rata de infectare peste 3 la o mia de locuitori. Şi școlile din Întorsura rămân în scenariul roșu. Sunt, însă, şi câteva localităţi în care elevii se întoarc în clase, printre care și Băileşti. Craiova rămâne în scenariul galben. În același scenariu trec liceul şi grădiniţa din Cârcea.

Şcolile din Slatina intră din nou în scenariul GALBEN, la doar o săptămână după reluarea cursurilor față în față. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat scenariile de funcţionare ale unităţilor şcolare din Olt, în funcţie de rata de incidenţă.

Astfel, şcolile din Slatina vor rămâne deschise, de astăzi , 1 martie, doar pentru preşcolari, pentru elevii din ciclul primar și pentru cei din clasele a VIII-a şi a XII-a, în timp ce ceilalţi elevi vor învăţa online. În total, sunt 94 de unităţi din Olt care vor aplica acest scenariu, în timp ce opt unităţi sunt în cel roşu. Peste 300 de școli din județ sunt în scenariul verde.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: