Connect with us

Regional

În Dolj, va demara cel mai amplu proiect de ecologizare și refacere a habitatelor a zeci de specii de păsări și animale de pe cursul râului Jiu

Published

on

În Dolj, va demara cel mai amplu proiect de ecologizare și refacere a habitatelor a zeci de specii de păsări și animale de pe cursul râului Jiu.

Contractul de finanțare a fost semnat recent de autoritățile județene. Proiectul, cu fonduri europene, are o valoare de peste 4 milioane de lei.

Se vor face investiții pentru atenuarea efectelor devastatoare ale fenomenului de aruncare necontrolată a deșeurilor în natură.

Implementarea proiectului va dura mai bine de doi ani și se va concretiza în măsuri de menținere a stării de conservare a 74 de specii din faună și a 22 de habitate de interes comunitar.

Terenurile contaminate cu deșeuri vor fi curățate și replantate și se va asigura zona de cuibărire și adăpost pentru speciile de păsări și animale. În plus, se vor desfășura campanii de informare a comunităților locale.

Astfel de acțiuni se vor desfășura în  Craiova, Bistreț, Braloștița, Breasta, Bucovăț, Cârna, Ghindeni, Gighera, Gângiova, Ostroveni, Teasc și Valea Stanciului, de-a lungul Coridorului Jiului.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: