Connect with us

Evenimente

În exclusivitate: Săptămâna Nobel la Radio România

Published

on

Radio România va fi, pentru al 16-lea an consecutiv, singurul post din România prezent la Săptămâna Nobel și la ceremoniile de decernare a prestigioaselor premii, evenimente care vor avea loc la Stockholm și la Oslo.

 

Începând din 5 și până pe 10 decembrie, dată la care va fi comemorat inventatorul acestor distincții, în prezența familiilor regale din Suedia și Norvegia, Corina Negrea, singurul jurnalist român acreditat la evenimentele Nobel, va transmite și va înregistra interviuri și conferințe cu marile personalități ale lumii științifice pentru Radio România Cultural și Radio România Actualități.

 

În cei 16 ani de când este prezentă la evenimentele Nobel, Corina Negrea a realizat aproape 50 de interviuri-document cu laureați ai Academiei Regale de Științe din Suedia, a înregistrat numeroase ediții speciale ale emisiunii Planeta Radio din Stockholm și Oslo și a făcut transmisii în direct de la cele mai importante momente ale Săptămânii Nobel.

 

Anul acesta, cele două orașe ale științei vor fi din nou în atenția lumii întregi datorită prezenței celor 13 laureați din 2014 și a invitaților de pe întreg mapamondul. Pe lângă momentele decernării distincțiilor, la Stockholm și la Oslo vor avea loc numeroase conferințe publice susținute de laureații Nobel pentru literatură, medicină, chimie, fizică, economie și pace.

 

Tot în această perioadă are loc şi Concertul Nobel, oferit de fundaţia cu acelaşi nume în onoarea laureaţilor dar şi ceremonia decernării premiilor, în data de 10 decembrie, ziua morţii lui Alfred Nobel. Laureaţii vor participa şi la dineuri oferite de Casa Regală Suedeză, de instituţiile care fac alegerea laureaţilor – Academia Regală Suedeză de Ştiinte, Academia Suedeză şi  Institutul Karolinska – precum şi la o serie de întâlniri cu elevi ai unor licee din alte oraşe suedeze.

%d blogeri au apreciat: