Connect with us

International

În Franța au continuat confruntările între poliție și manifestanți pentru a 5-a noapte la rând

Published

on

În Franța au continuat confruntările între poliție și manifestanți pentru a 5-a noapte la rând, dar intensitatea acestora a scăzut față de nopțile anterioare, transmite Reuters, care precizează că orașele cele mai afectate au fost Parisul, Strasburgul, Nisa și Marsilia.

De la debutul violențelor până acum, în Franța au fost incendiate circa 2000 de autovehicule, iar peste 700 de magazine, restaurante și sucursale de bănci au fost vandalizate, jefuite și incendiate.

Au fost, de asemenea, atacate numeroase secții de poliție și clădiri publice. Circa 2500 de manifestanți au fost reținuți și 200 de polițiști au fost răniți. Violențele au izbucnit după ce un adolescent magrebian de 17 ani a fost ucis de poliție după ce fusese oprit în trafic.

Tânărul nu deținea permis de conducere și avusese probleme cu legea, dar cei care au denunțat omorul spun că folosirea armei de foc nu era justificată. Incidentul a readus în prim plan acuzații de rasism la adresa poliției. Adolescentul a fost înmormântat ieri.