Connect with us

International

În Iran încep astăzi ceremoniile funerare pentru preşedintele Ebrahim Raisi

Published

on

În Iran încep astăzi ceremoniile funerare pentru preşedintele Ebrahim Raisi, mort în urma prăbuşirii elicopterului în care se afla.

Ceremoniile vor dura până joi, când va avea loc înmormântarea. În catastrofa aeriană de duminică şi-au mai pierdut viaţa, printre alţii, ministrul iranian de externe, guvernatorul provinciei Azerbaijanul de Est şi un important ayatollah local.

Presa de stat iraniană spune că elicopterul zbura în condiţii meteo neprielnice şi s-a lovit de un munte, dar autorităţile nu au oferit până acum o cauză oficială a prăbuşirii, transmite Reuters.

Ebrahim Raisi, un ultra-conservator considerat a fi un posibil succesor al liderului suprem religios, Ali Khamenei, a fost ales preşedinte în 2021.

În timpul mandatului său a avut loc reprimarea brutală a protestelor cauzate de moartea tinerei Mahsa Amini şi o înăsprire a legilor moralităţii.

În plan extern, conflictul cu Israelul a intrat într-o nouă etapă când Iranul a lansat, în aprilie, primul său atac direct împotriva acestuia.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON